У Львівському палаці мистецтв представили виставку «Шрифт крізь віки»

У Львівському палаці мистецтв представили виставку «Шрифт крізь віки»

17.04.2024

У вівторок, 16 квітня, у Львівському палаці мистецтв відбулося відкриття виставки «Шрифт крізь віки».

На виставці представлено понад 60 робіт, творчих інтерпретацій студентів кафедри книжкової та станкової графіки.

Унікальність виставки у тому, що автори шрифтових інтерпретацій - першокурсники кафедри книжкової та станкової графіки УАД, які лише роблять свої початкові кроки у мистецькому світі. Це велика подія для молодих талантів, які змогли продемонструвати свої перші мистецькі досягнення.

«Ми назвали виставку «Шрифт крізь віки», оскільки в процесі освоєння дисципліни студенти вивчають рукописні шрифти в їхньому історичному розвитку, що зумовило тематику наших стендів: починаючи з грецького шрифту, згодом група римських шрифтів, шрифти раннього Середньовіччя, готики, і, врешті, група словʼянських шрифтів. У роботі над графічними аркушами для студентів було важливим вміти через поєднання певного шрифту і зображення не тільки проявити свою творчу фантазію, а й передати ті чи інші сенси», - наголосила куратор виставки, викладач дисципліни Еліна Дацюк. 

«Я вважаю, що ці напрацювання студентів мають значення не лише мистецьке, а й національне та історичне. Здобувачі таким чином дбають, плекають і розвивають українську культуру, літературу, шрифт та літеру», - наголосила заступниця директора Львівського палацу мистецтв Ольга Луковська. 
Спектр тем творчих робіт є дуже широким: від історичних і літературних першоджерел до подій сьогодення. Також серед інтерпретацій є роботи, які передають емоційні рефлексії, які відчувають студенти під час повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Переглянути виставку можна до 19 травня щодня, крім понеділків, з 11:00 до 17:00 години. 

Контактний номер телефону:
+380 (67) 425 67 20.
Адреса: м. Львів, вул. Коперника, 17.