Юрій Холод привітав випускників Кадетського ліцею імені Генерала Повіласа Плехавічуса у литовському Каунасі

Юрій Холод привітав випускників Кадетського ліцею імені Генерала Повіласа Плехавічуса у литовському Каунасі

30.05.2024

В.о. голови Львівської обласної ради Юрій  Холод цими днями перебуває з робочою поїздкою у місті Каунас (Литовська Республіка).

В межах свого візиту Юрій Холод разом з делегацією поклали квіти до меморіальної таблиці полковнику Армій УНР Євгену Коновальцю. Дошку виготовлено коштом обласного бюджету Львівщини на прохання української громади Литви та встаноалено у 2012 році за ініціативи Львівської обласної ради на будинку Литовських стрільців у Каунасі, в якому часто бував Коновалець. 

Опісля відбулися урочистості з нагоди випуску кадетів ліцею імені Повіласа Плехавічуса за участі Президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи, депутатів Литовського парламенту та представників уряду, влади регіону та міста, керівництва та вихованців Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

«Маючи спільну багатовікову історію, наші обидва народи добре розуміють і знають, що таке партнерство між державами та народами.  Але, на жаль, також ми з вами добре знаємо, що таке боротьба за свою незалежність, і що таке мати за сусіда агресора - росію.

Ми переможемо. І ця перемога буде нашою спільною. 

Ми ніколи не забудемо вашого Байрактара, на який ви зібрали кошти за три дні і дуже надихнули нас усіх. Ми ніколи не забудемо постійної підтримки та допомоги від вас - наших друзів і наших справжніх партнерів», - зазначив під час свого виступу в.о. голови обласної ради.

Відтак Юрій Холод вручив почесні відзнаки обласної ради міністру національної оборони Литви Лаурінасу Каюнасу, заступнику міністра Жальвінасу Томкусу, директору Військового музею Ріті Малінаускене та волонтерам Іраїді та Михайлову Юзько. 

Також делегація від Львівщини відвідала Військовий музей імені Вітауса Великого у Каунасі та ознайомилася з роботою українського класу в Кадетському ліцеї імені Генерала Повіласа Плехавічуса. Клас назвали іменем Героїв Крут. Тут створили всі належні умови для дистанційного та очного навчання дітей з України, які через агресію рф проживають зараз у Литві.