«Ангели пам’яті»: у Львові пройшла тиха акція з вшанування загиблих під час Революції Гідності

«Ангели пам’яті»: у Львові пройшла тиха акція з вшанування загиблих під час Революції Гідності

19.02.2021

У Львові відбулася тиха акція «Ангели пам’яті» з вшанування Героїв Небесної Сотні. Згадати кожного з них зібралися школярі, освітяни, вихованці військових ліцеїв, містяни та усі небайдужі на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Акція стала міжнародною, до неї долучаються українці в різних куточках світу. Паперових білих ангеликів майструють у навчальних закладах, у військових частинах, після чого вивішують на площах та біля пам`ятних місць, віддаючи шану загиблим мирним людям на Євромайдані.

«Українці та їхні друзі уже сьомий рік поспіль вшановують пам'ять Героїв Революції Гідності.  Паперових ангелів та свічки вони приносять у локації пам’яті у різних країнах світу. Ангели-охоронці нагадують живим про те, що вони не мають права забувати тих, хто віддав своє життя за свободу, європейський вибір та вільне майбутнє України, – зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак. - Тішуся, що до акції пам’яті у Львові долучились вихованці військового ліцею імені Героїв Крут, ліцеїсти військових навчальних закладів Київщини, Волині, Закарпаття, Рівненщини та Тернопільщини , учні львівських шкіл та багато небайдужих. Герої не вмирають! Слава Україні!»

Нагадуємо, тиха акція «Ангели пам‘яті», ініційована мистецькою агенцією «Територія А» і Анжелікою Рудницькою, у пам‘ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Нині вулиця Інститутська носить назву Алея Героїв Небесної Сотні.