День Героїв: Львівщина вшановує пам’ять борців за волю і незалежність України

День Героїв: Львівщина вшановує пам’ять борців за волю і незалежність України

23.05.2024

Сьогодні, 23 травня, з нагоди Дня Героїв керівництво області, міста, депутати, духовенство, родини загиблих військовослужбовців, громадськість, військові віддали шану полеглим українським Героям на Личаківському кладовищі.

Учасники зібрання поклали квіти та лампадки до Меморіалу УПА, на могили загиблих Героїв російсько-української війни  та Герої Небесної Сотні.

Священнослужителі провели екуменічну панахиду, а військовий оркестр Національної академії сухопутних війська імені Петра Сагайдачного виконав Державний Гімн України та Гімн ОУН «Зродились ми великої години».

«Для нас – це один із найважливіших днів у календарі.

Сьогодні низько вклоняємося та віддаємо честь всім українським героям усіх часів, які боролися за Українську державність, та які захищають нас сьогодні, від доби козацтва, УГА, ОУН-УПА до новітніх Героїв Небесної Сотні та наших нинішніх захисників. 

Памʼятаймо, що найкраща наша вдячність Героям — щодня робити все для перемоги, найголовніша допомога — ставати пліч-о-пліч у ряди ЗСУ», - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.