Депутати занепокоєні затримкою у створенні Військового ліцею у Червонограді – ухвалено звернення

Депутати занепокоєні затримкою у створенні Військового ліцею у Червонограді – ухвалено звернення

13.04.2021

Обласні депутати скерували звернення до Головнокомандувача Збройних сил України, Міністра оборони України, Командувача Сухопутних військ Збройних сил України, директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, Начальника Генерального штабу Збройних сил України щодо створення Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Червоноград.

Депутати Львівської обласної ради, вважають, що дії влади щодо ситуації, яка склалась довкола створення Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені  гетьмана Петра Сагайдачного в місті Червоноград, є неприпустимими.

У зверненні вони зазначили, що:

"Приміщення колишньої школи-інтернату, площею 9 тис. кв. метрів було передано на баланс Міністерства оборони України у 2018 році. Ремонту потребували тільки спальні корпуси, навчальні були в задовільному стані.

 У березні 2019 року набір студентів та готовність закладу до відкриття обговорили перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак та начальник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. Уже 1 вересня до навчання мали приступити перші 200 ліцеїстів.

Необхідні ремонтні роботи були розпочаті у 2018 році, велись понад два роки, проте вже рік, як усе припинено, у зв’язку з відсутністю фінансування. Тобто, понад три роки триває створення ліцею замість запланованого одного.

З метою створення сприятливих умов та підвищення мотивації молоді вступати до військових навчальних закладів та на службу за контрактом у Збройні Сили України, проведення допризовної підготовки, формування високої патріотичної свідомості, готовності до виконання громадянського обов’язку щодо захисту національних інтересів України, цей ліцей мав розпочати своє функціонування у 2019 році.

Враховуючи зазначене, ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Головнокомандувача Збройних Сил України, Міністра оборони України, Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, Начальника Генерального штабу Збройних Сил України негайно втрутитися в ситуацію, що склалася, посприяти завершенню ремонтних робіт та введенню в експлуатацію Військового ліцею Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в місті Червоноград".