Комісія з питань культури підтримала пропозицію відзначати 13 вересня державне свято – День української пісні

Комісія  з питань культури підтримала пропозицію відзначати 13 вересня державне свято – День української пісні

06.03.2019

 

Сьогодні, 6 березня, відбулося засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ.
Комісія заслухала і підтримала звіти про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2018 рік і виконання обласного бюджету Львівської області за 2018 рік.

Погодила внесення змін до Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2018 – 2020 роки і до Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018 – 2020 роки в частині Положень про конкурс культурних та медійних обмінів між закладами й засобами масової інформації Львівської і Луганської областей, виконавцем яких є Асоціація "Єврорегіон Карпати - Україна", та рекомендувала винести на розгляд чергової сесії обласної ради.

Також комісія підтримала пропозицію депутатів Чернівецької обласної ради щодо започаткування та відзначення 13 вересня державного свята – Дня української пісні та погодила проект відповідного звернення до Президента України. 

Депутати підтримали ряд проектів рішень, що пропонуються до розгляду на черговій сесії обласної ради, зокрема про передачу ДП "Національний центр Олександра Довженка" фільмофонду, що знаходиться на балансі КП ЛОР "Телерадіокомпанія "Перший Західний", про передачу приміщень комунального підприємства Львівської обласної ради "Кінотеатр "Львів" на баланс КЗ ЛОР КМЦ "Львівський палац мистецтв".

Окрім того, комісія погодила перелік періодичних видань області, яким надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2019 році, в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018 – 2020 роки. Загальна сума коштів на підтримку періодичних видань у зазначеній  програмі на 2019 рік становить 900 тис. грн.

Також розглянула ряд звернень, скерованих на розгляд постійної комісії.