Ліцей імені Героїв Крут має стати прикладом військової підготовки як для чоловіків, так і для жінок, — Іванна Герус

Ліцей імені Героїв Крут має стати прикладом військової підготовки як для чоловіків, так і для жінок, — Іванна Герус

26.03.2021

Львівський державний ліцей імені Героїв Крут — єдиний у Львівській області освітній заклад з військового виховання. Випускники цього ліцею вступають у вищі військові навчальні заклади та стають професійними військовими. 

Про це зазначила голова депутатської комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус, яка разом з керівництвом закладу виокремила два напрямки роботи, які необхідні для кращого військового виховання молоді на Львівщині: 
— створити на базі ліцею імені Героїв Крут центр для навчання освітян, які викладають предмет «Захист України»;
— надати можливість дівчатам навчатися у ліцеї імені Героїв Крут.

"Маємо пропозицію зробити ліцей імені Героїв Крут центром з навчання для освітян, в межах підготовки програми національно-патріотичного виховання «Захист України». Оскільки віднедавна оновили для учнів 10-11 класів цей шкільний предмет. Він має надавати учням знання та вміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях. Завдання зараз — покращити зміст цього предмета, щоб вчителі, які його викладають, робили це якісно.

Також ми хочемо надати можливість дівчатам навчатися у ліцеї. Поки що він зовсім не облаштований для цього, тут немає жіночої казарми. Сьогодні жінки на рівні із чоловіками боронять нашу країну і це їхнє законне право на військове навчання та проходження військової служби. У ЗСУ служить 22% жінок, але умов для якісної їх підготовки очевидно недостатньо. Будемо працювати над тим, щоб ліцей імені Героїв Крут став прикладом підготовки як для чоловіків, так і для жінок", - наголосила Іванна Герус.