Ліцей імені Героїв Крут співпрацюватиме з Головною військовою середньою школою у Вроцлаві

Ліцей імені Героїв Крут співпрацюватиме з Головною військовою середньою школою у Вроцлаві

24.02.2023

Упродовж 15-22 лютого 25 дітей Захисників України – вихованців комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут» перебували з навчально-ознайомчим візитом у Вроцлаві.

Ці ліцеїсти – це діти загиблих і зниклих безвісти Героїв, а також чинних військовослужбовців, які зараз воюють у Донецькій, Луганській, Харківській, Херсонській та Запорізькій областях.

За словами начальника ліцею Юрія Гусара, польські друзі зустріли нашу делегацію з щирою теплотою, організували насичену програму перебування, яка передбачала не тільки розважальні заходи, а й навчальні, зокрема заняття з домедичної підготовки.

«У польських школах велику увагу приділяють домедичній підготовці учнів і підвищенню кваліфікації педагогів. У сучасних реаліях це дуже необхідно.

У межах візиту ми налагодили співпрацю з Головною військовою середньою школою у Вроцлаві «Гусар», маємо намір у майбутньому проводити з ними спільні заходи. Такі, наприклад, як із литовським Кадетським ліцеєм ім. генерала Повіласа Плехавічюса.

Важливо, що наші ліцеїсти у Польщі здобули нові знання, отримали психологічну реабілітацію, відчули гостинність польського народу і познайомилися зі своїми однолітками», - розповів Юрій Гусар.

Крутяни відвідали музей Рацлавицької панорами, Вроцлавський собор, зоопарк та інші цікаві локації. Взяли участь у майстер-класі від експертів з Нижньосілезького центру підготовки вчителів та пограли у VR-ігри в лабораторії компанії «Giant Lazer». Поспілкувалися з польськими волонтерами, які допомагають Україні.

Візит було організовано у межах співпраці Львівської обласної ради та Нижньосілезького воєводства, про яку в жовтні минулого року домовилися голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, Маршалок Нижньосілезького воєводства Цезари Пшибильські і голова Сеймику Нижньосілезького воєводства Анджей Ярох.