Ірина Гримак подякувала польському народу за підтримку на урочистій сесії з нагоди ХІІІ Дня Нижньосілезького воєводства

Ірина Гримак подякувала польському народу за підтримку на урочистій сесії з нагоди ХІІІ Дня Нижньосілезького воєводства

14.10.2022

Вроцлав та Нижньосілезьке воєводство – серед тих, хто першими протягнув руку підтримки та продовжує допомагати Україні всі ці важкі місяці. Гуманітарні вантажі до Львова, Рави-Руської, Івано-Франківська, Києва, Житомира, Бердичева, «швидкі» для фронту і новітнє обладнання для медичних закладів, речі першої необхідності для воїнів, організація прихистку для біженців – ось як воєводство підтримувало Україну з перших днів повномасштабного вторгнення.

На цьому наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак під час урочистої сесії з нагоди ХІІІ Дня Нижньосілезького воєводства.

«І навіть сьогодні в цей урочистий для мешканців регіону день ви подбали про гуманітарні потреби українців. Уперше в Польщі при воєводстві створена Міжвідомча комісія для організації допомоги українським біженцям в Польщі та допомоги місцевим громадам в Україні. Дякую польським друзям за масштабну підтримку.

Героїчна боротьба українців за цілісність країни та незалежність, а також безкомпромісна допомога польського народу в цій боротьбі, відкрили нову сторінку в історії українсько-польських стосунків, в основі яких щира дружба, допомога і взаєморозуміння.

Сподіваюся, що на цій основі будуватиметься наша співпраця після перемоги, і разом, Україна в партнерстві з Польщею, буде надійним гарантом миру, стабільності та розвитку всієї Європи», - підкреслила Ірина Гримак.

У межах візиту голова Львівської обласної ради обговорила з головою Сеймику Нижньосілезького воєводства Анджеєм Ярохом та радниками Даміаном Чарториським і Титусом Мрожеком поглиблення співпраці між місцевим самоврядуванням двох регіонів, гуманітарну підтримку України у боротьбі з ворогом, підготовку нових проєктів транскордонної співпраці.