Львівщина вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні

Львівщина вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні

20.02.2022

У неділю, 20 лютого, на Личаківському цвинтарі, вшанували пам’ять Героїв Майдану. Духовенство, родичі Героїв Небесної Сотні, Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, депутати, керівники обласної державної адміністрації та Львівської міської ради, мешканці, а також гості Львова помолилися та поклали квіти й запалені лампадки до могил загиблих учасників Революції Гідності.

"Мужність та жертовність Героїв Небесної Сотні служать для нас тим ідеалом, який гуртує українців, вселяє силу і віру в перемогу у час непростих випробувань, які знову прийшли на нашу землю. Пам’ятаємо Героїв Небесної Сотні та шануємо їхній подвиг", - зазначила Ірина Гримак.

Після панахиди на цвинтарі пам’ятні заходи продовжилися на Меморіалі Героїв Небесної Сотні. Там відбулася мистецька акція «Промені Майдану», під час якої хвилиною мовчання та спільною молитвою присутні вшанували тих, хто поклав своє життя за людську гідність та свободу. На завершення дійства, позаду Стелли Меморіалу, на честь кожного Героя запалили потужні Промені світла.

Мистецькі заходи з нагоди вшанування українських Героїв відбулися також у музеях та театрах Львівщини. Зокрема, у холі Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької презентували виставку “Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини”. Колектив комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська національна філармонія ім. М. Скорика» представив мистецько-музичний проєкт REQUIEM. Пам’яті Небесної Сотні. Гала-концерт української музики до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні пролунав у приміщенні Львівської Національної Опери.

Нагадаємо, з часу Революції Гідності минуло вісім років. На Львівщині проживають 22 родини Героїв Небесної Сотні. Львівська обласна рада в рамках обласних програм щороку виділяє кошти на соціальну допомогу родичам загиблих на Майдані.