Львівська обласна рада вшанувала пам`ять литовського політика, щирого друга України Аушриса Крішчунаса-Тинти

Львівська обласна рада вшанувала пам`ять литовського політика, щирого друга України Аушриса Крішчунаса-Тинти

01.07.2024

Під час сесійного засідання Львівська обласна рада вшанувала пам`ять литовського політика, щирого друга України та Львівщини Аушриса Крішчунаса-Тинти.

Аушрис Крішчунас-Тинта помер після важкої хвороби 28 червня 2024 року на 57-му році життя. Він був литовським політиком та громадським діячем, сценаристом, теле- та радіоведучим, який добре розумів потребу співпраці між литовцями та українцями.

Аушрис Крішчунас-Тинта розпочав активну політичну діяльність у 80-их роках XX століття, боровся за відновлення незалежності Литви, обирався депутатом міської ради Каунаса.

Протягом довгого часу він вибудовував тісні зв`язки між Львівською областю та Каунасом. Як голова міського депутатського комітету культури та мистецтва долучався до встановлення меморіальної таблиці та вшанування пам'яті у Литві засновника та першого голови Організації українських націоналістів Євгена Коновальця.

Аушрис Крішчунас-Тинта створив громадську організацію Інститут розвитку культурних, спортивних, наукових і комерційних зв'язків Каунаса та Львова, активно організовував допомогу українцям у боротьбі з російською агресією.

Керівництво та депутатський корпус Львівської обласної ради висловлює щирі співчуття рідним та друзям Аушриса Крішчунаса-Тинти.