Львівські рятувальники отримають три нові автомобілі першої допомоги

Львівські рятувальники отримають три нові автомобілі першої допомоги

03.03.2021

Завтра, 4 березня, відбудеться передача трьох автомобілів першої допомоги Головному управлінні ДСНС України у Львівській області.

Участь у заході візьмуть голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, голова ОДА Максим Козицький, начальник ГУ ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін, виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, керівниця Представництва у Львові Програми транскордонного співробітництва Польща - Білорусь - Україна 2014-2020 Ольга Парасоцька.

Три автомобілі першої допомоги АПД-2 Peugeot Boxer, загальною вартістю понад 9 мільйонів гривень, придбали в рамках проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні», який реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з регіональними управліннями ДСНС України у Львівській, Івано-Франківській і Закарпатській за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь - Україна 2014-2020.

Автомобілі обладнані пожежною драбиною, цистерною для води на 500 літрів та баком для піноутворювача. Пожежний насос може працювати з максимальною подачею 200 л/хв.
 
У комплектацію авто також входить аварійно-рятувальне обладнання, зокрема, гідравлічний інструмент, бензоріз, бензопила, медична укладка із необхідними лікарськими засобами.

Ці автомобілі є універсальним спецтранспортом для порятунку людей під час ДТП, гасіння невеликих пожеж та інших небезпечних подіях.

Загалом Головне управління ДСНС України у Львівській області отримало вже сім автомобілів, закуплених в рамках зазначеного транскордонного проєкту. 

Початок о 10:00
Місце проведення: м.Львів, вул.Підвальна, 6