Міжнародна співпраця, законодавчі ініціативи, промоція громад: стартував Форум місцевого самоврядування

Міжнародна співпраця, законодавчі ініціативи, промоція громад: стартував Форум місцевого самоврядування

09.12.2022

Волонтерство, Збройні Сили України та місцеве самоврядування – це те, на чому сьогодні тримається наша країна.   

Про це зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак на урочистому відкритті Форуму місцевого самоврядування, який відбувається сьогодні у Львові. 

«Ми усі працюємо у дуже складний час. Навіть голови громад, які повернулися з полону, продовжують виконувати свої обов’язки, відновлюють території, допомагають людям. На цьому форумі ми зібралися великою командою людей, які забезпечують тил. Багато народних депутатів зголосилися сьогодні бути тут. Ми розпочинаємо форум з дискусії між депутатами і головами громад, між депутатами місцевих рад. Дискусія про необхідні законодавчі ініціативи. Ми розуміємо що перемога за нами, але завтра постануть нові виклики щодо того, як жити далі. Ми маємо мати готові відповіді на чимало питань, зокрема наповнення бюджетів, інфраструктурних питань, євроінтеграції. Ці питання вирішуються і реалізовуються на місцях», - зауважила Ірина Гримак.

Голова облради наголосила, що важливо, щоб народні депутати почули позицію місцевого самоврядування. «Ми також запропонуємо керівникам громад можливості міжнародної, донорської співпраці. У нас величезний потенціал, зокрема потужний людський ресурс, залучаючи потенціал міжнародної допомоги, ми можемо вдало розвивати свої території, наповнювати бюджети, створювати додаткові робочі місця. Ще одна важлива тема – це промоція громад. Ми сьогодні повинні вдало відкрити громаду, з точки зору розвитку економіки, інфраструктури, туризму, культури. Це загальна стратегія розвитку громади. Це її бренд, родзинка, за якою громаду будуть впізнавати за межами області, за межами держави. І сьогодні ми будемо демонструвати добрі приклади, які вже є, щоб громади вміли шукати свій потенціал і правильно позиціонувати себе», - додала Ірина Гримак.

Впродовж дня учасники Форуму самоврядування також спільно виготовлять окопні свічки та передадуть їх захисникам, які зараз на передовій захищають Україну.