На Львівщині відбувся форум «За християнські цінності»

На Львівщині відбувся форум «За християнські цінності»

09.06.2023

Сьогодні, 9 червня, у Львівській обласній раді відбувся форум «За християнські цінності». Він зібрав духовенство українських церков, освітян, військовослужбовців, лідерів громадської думки, депутатів різних рівнів, науковців, представників громадських організацій і місцевого самоврядування, щоб привернути увагу суспільства до законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» та обговорити питання захисту християнських цінностей. Загалом 200 учасників і 25 спікерів.

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.  

«Радий вітати всіх у стінах Львівської обласної ради, яка стає сьогодні майданчиком для дискусій і ухвалення правильних рішень. Дякую колегам-депутатам за ініціативу проведення форуму для обговорення теми сім’ї та важливості дотримання християнських цінностей.  

У цей важкий час для України кожен із нас має демонструвати правильну християнську позицію і поширювати її у суспільстві. Упевнений, якщо ми й надалі будемо триматися наших цінностей, то Бог якомога швидше дасть нам перемогу. Слава Україні», - сказав Юрій Холод.  

Як зауважила депутатка Львівської обласної ради, голова депутатської групи «За християнські цінності» Ірина Сех, війна оголила чимало проблем, на які в мирний час багато хто не зважав.  

«Серед них – збереження традиційної української сім’ї як основи української нації й держави. Ворог фізично знищує українців. Це велика трагедія і серйозний виклик для суспільства. Сьогодні ми відвойовуємо свою землю, а завтра нам треба буде відбудовувати, відновлювати, відроджувати державу. Якщо не підтримати сім’ю як інституцію, не подбати про дітей, матерів, батьків, то не матимемо міцної держави.  

Але саме на традиційну сім’ю вже неодноразово посягають різні сили, лобіюючи зміни до законодавства, ратифікацію конвенцій та інше. Не всі розуміють загрозу таких рішень, а ще менше людей наважуються висловити свою позицію, яка суперечить тому, що видають за «європейські цінності» чи «стандарти».  

Наголошу на позиції Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій щодо захисту традиційних сімейних цінностей та закликів до впровадження державної сімейної політики, зокрема звернення ради до парламенту про ухвалення законопроєктів, спрямованих на впровадження гендерної ідеології в законодавство України, резолюції щодо необхідності розробки державної сімейної політики, заяви про загрози Стамбульської конвенції та недоцільність її ратифікації, звернення до Верховної Ради України з вимогою відхилити проєкт Закону «Про інститут реєстрованих партнерств», – зазначила Ірина Сех.  

«Християн в Україні – більшість. І коли ці християни йдуть на вибори і голосують за будь-яку політичну силу, даючи їй мандат у владі, то вони мають право диктувати такі умови, щоб, ухвалюючи закони для всіх, влада враховувала християнські цінності, мораль і практику християнського життя”, - наголосив під час виступу на форумі депутат Львівської обласної ради Йосип Ситник.

Співзасновник і співголова всеукраїнського міжнародного міжконфесійного руху «За Християнські цінності» Назар Яременко своєю чергою зазначив, що форум викликав неабиякий ажіотаж.  

«До нас на форумі було зареєстровано понад 1500 учасників. Тривала реєстрація місяць, було відібрано 200 учасників і 25 спікерів. Також до нас онлайн долучився виконавчий директор депутатської групи Консервативної партії в Парламенті Великої Британії «Консерватори - друзі України» Юрій Лисенко. Президентом цієї групи є Борис Джонсон. Були включення з Польщі, військових з нашого руху, які зараз на фронті.  

Учасники - це також депутати, мери об'єднаних територіальних громад Львівської області, депутати Верховної Ради, єпископат, духовенство священники різних конфесій, цивільні й світські люди, багатодітні родини”, – наголосив Назар Яременко.  

Учасники форуму «За християнські цінності» підписали резолюцію та ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України із закликом не допустити ухвалення законопроєктів та впровадження норм, які нехтують традиційними цінностями українського народу. У першу чергу, це стосується законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств» як такого, що є загрозою для морального і психологічного здоров’я дітей та їхнього права на виховання в сім’ї, створеній на підставі шлюбу чоловіка і жінки, та погіршуватиме демографічну ситуацію в Україні.  

Резолюція форуму також закликає органи місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів висловити свою позицію щодо захисту християнських цінностей рішеннями сесій, а також ініціювати проведення форумів у своїх громадах.  

З текстом звернення і резолюції можна ознайомитися – тут.

Відеозапис форуму – тут.

Організатори форуму: депутатська група «За християнські цінності», громадська ініціатива «Рух за християнські цінності».

НАГАДАЄМО,  30 березня у Львівській обласній раді створили депутатську групу «За християнські цінності», до її складу входять 6 депутатів: Ірина Сех, Олег Панькевич, Йосиф Ситник, Галина Чорна, Едуард Леонов, Михайло Байтала.