На Сколівщині стартувала конференція «Співпраця задля розвитку»

На Сколівщині стартувала конференція «Співпраця задля розвитку»

09.12.2019

У межах відзначення Дня місцевого самоврядування в Україні сьогодні, 9 грудня, на Сколівщині стартувала традиційна дводенна конференція «Співпраця задля розвитку».

Як наголосив під час урочистого відкриття заходу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, з року в рік зацікавлених регіонів у розширенні співпраці стає все більше. «Для нас однаково важливо говорити про Карпати, обговорювати проблематику Карпат разом із польськими партнерами, і так само важливо говорити про допомогу сходу країни», - підкреслив він.

Варто зауважити, що співпраця задля розвитку – провідна тематика цьогорічного Дня місцевого самоврядування. У межах панельних дискусій говоритимуть про міжрегіональну співпрацю, інструменти фінансування транскордонного співробітництва і місцевого розвитку карпатських громад, безпеку громад, а також відбудеться презентація ініціативи щодо створення Малого Карпатського кола. 

Додамо, що в межах конференції відбудеться підписання низки угод про співпрацю, оголошення конкурсу в рамках Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області, а також транскордонні навчання пожежно-рятувальних підрозділів у межах проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Захід відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати -Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.