Обласна рада просить не допустити зрівнялівки в оплаті праці і забезпечення диференціації заробітної плати освітянам

Обласна рада просить не допустити зрівнялівки в оплаті праці і  забезпечення диференціації заробітної плати освітянам

02.07.2024

У п’ятницю, 28 червня, Львівська обласна рада ухвалила звернення до Кабінету Міністрів України щодо підвищення І тарифного розряду єдиної тарифної сітки у зв’язку з підвищенням з 1 квітня 2024 року  мінімальної заробітної плати.
    
Депутати обласної ради звернулися  з приводу зволікання у прийнятті постанови Кабінету Міністрів України стосовно встановлення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду єдиної тарифної сітки з 1 квітня 2024 року в розмірі 3600 гривень.

«Згідно з Пояснювальною запискою до Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», у проєкті Державного бюджету України на 2024 рік передбачено видатки на встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з 1 січня 2024 року у розмірі 3195 грн, а з 1квітня 2024 року – 3600 гривень. Видатки на оплату праці працівників бюджетної сфери розраховано як в державному, так і в місцевих бюджетах з урахуванням прогнозованого розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та прогнозованого розміру мінімальної заробітної плати.

Громадськість також поінформовано про забезпечення місцевих бюджетів видатками освітньої субвенції у 2024 році для підвищення зарплати педагогічним працівникам на 10,4% з 1 січня і ще на 12,6% з 1 квітня.
Таке рішення вкрай необхідне з метою недопущення зрівнялівки в оплаті праці і  забезпечення диференціації заробітної плати працівників установ та закладів освіти і науки, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості, відповідальності їхньої роботи», - йдеться у зверненні.