У Будинку воїна на благодійному аукціоні збирали гроші для потреб військових

У Будинку воїна на благодійному аукціоні збирали гроші для потреб військових

01.06.2023

Сьогодні, 1 червня, у День захисту дітей, у Будинку воїна відбувся благодійний аукціон “Ангели Надії”. 

На благодійному заході представили картини ангелів-охоронців, які намалювали діти наших Захисників та загиблих Героїв. 

В межах аукціону вдалося зібрати 86 600 гривень для потреб 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. 

Участь в аукціоні взяли керівництво обласної ради, депутати облради Ірина  Гримак, Михайло Гичка, медики, бізнесмени та усі охочі, які хотіли долучитися до допомоги військовим, які зараз захищають Україну від російських окупантів.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод під час аукціону придбав картину з соняшниками під мирним небом. Її намалювала донька Героя, який загинув ще 2014-го року, фотографа, пластуна Віктора Гурняка.

«Картина донечки Віктора Гурняка, яку я купив, для мене особлива, - каже розповів Юрій Холод. - Так якось склалося, що на всіх памʼятних заходах на Личаківському кладовищі я запалюю свічку на могилі Віктора. Я памʼятаю його на фото, памʼятаю фотоапарат на могилі. Дуже хочу, щоб такі соняшникові поля і таке мирне небо, як намалювала дівчинка, нарешті були по всій Україні. Дуже хочу, щоб всі українські діти знову мали дитинство, щоб їхні мрії збулися, а головне - щоб Україна перемогла і батьки, які на фронті, повернулися додому живими і здоровими». 

Для присутніх також виступив Народний вокально-хореографічний ансамбль "Сонечко".

Організатори заходу: Будинок воїна, Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб»