У Львові провели благодійний турнір з футзалу серед адміністративних судів України

У Львові провели благодійний турнір з футзалу серед адміністративних судів України

06.07.2024

Сьогодні, 6 липня, на Боско-Арені відбувся щорічний благодійний турнір з футзалу серед адміністративних судів України. Змагалися чотири команди:  Івано-Франківського окружного суду, Львівського окружного адміністративного суду, Восьмого апеляційного адміністративного суду та Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.

«Турнір за кубок адміністративних судів України ми проводимо щороку. Від початку повномасштабного вторгнення змагання стали благодійними. Збираємо цього разу на FPV-дрони для 24 ОМБр імені Короля Данила. На жаль, змогли взяти участь тільки 4 команди, хоч загалом у нас потужних вісім суддівських команд. Через те, що війна і багато наших “футболістів” на фронті у складі ЗСУ, команди Одещини, Донбасу, Київщини та Чернігівщини приїхати не змогли», — розповів голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович.

Благодійний турнір з футзалу серед адміністративних судів України проводять щороку і присвячений він дням адміністративної юстиції України, які тривають з 20 червня до 10 липня. А також річниці кодексу адміністративного судочинства, за який Верховна Рада проголосувала рівно 19 років тому.

«Торік подібний турнір судді адміністративних судів також провели у Львові. Зібрані під час нього кошти передали для потреб Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. Цього разу зібрані кошти в межах проєкту «Пташки перемоги» скерують нашій Королівській 24-ій бригаді. Всі ми, хто не на фронті, мусимо щодня робити щось для фронту. Українські судді є однією з тих команд, які найбільше впродовж цілого року долучаються до волонтерських зборів на потреби ЗСУ», - каже в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Також привітали та подякували суддям адміністративних судів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, співзасновник благодійного проєкту «Пташки перемоги» Ігор Дулин, представники 24 ОМБр імені Короля Данила ЗСУ та отців-салезіян (УГКЦ), у чиєму приміщенні відбувалися змагання.

Цьогоріч переможцями турніру стала команда Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду. Друге місце у Івано-Франківського окружного суду. І третю сходинку зайняла команда Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Для закупівлі дронів станом на закінчення турніру вдалося зібрати та передати понад 200 тис. грн.