У Львові відзначають День української державності

У Львові відзначають День української державності

28.07.2022

28 липня цього року Україна вперше святкує День української державності. Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України, яке відзначалося у цей день протягом багатьох років. 

Сьогодні перед будівлею Львівської обласної ради відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України з нагоди Дня української державності.
Участь у заході взяли перший заступник голови обласної ради Євгеній Гірник, заступник голови облради Юрій Холод, керівництво військової адміністрації, депутати облради, громадськість.  Усі присутні виконали духовний гімн України «Боже, великий єдиний…»

«Сьогодні ми виборюємо нашу державність. Незламність, незалежність, воля та свобода - наші цінності більше ніж з тисячолітньою історією. Вони незмінні, як і ми, українці! Тому впевнений, ми переможемо! Здолаємо ворога і відбудуємо нашу державу, рідну Україну. Сили нам усім, мужності, віри і вмінь. Хай Бог береже наших захисників, а кожен з нас робить свій внесок у спільну перемогу», – зазначив Євгеній Гірник.

Після цього також заплановане вшанування пам’яті полеглих Героїв України на Марсовому полі  та полях почесних поховань на  Личаківському кладовищі. 

Як відомо, День української державності  встановлено Указом Президента 24 серпня 2021 року, який був підписаний під час урочистостей з нагоди тридцятої річниці Незалежності України.