У Мостиськах відкрили оновлений стадіон «Карпати»

У Мостиськах відкрили оновлений стадіон «Карпати»

03.07.2022

Вартість ремонтних та будівельних робіт з відновлення стадіону «Карпати» у Мостиськах становить 8 млн 990 тис. грн. Більшу частину цих коштів, а саме  6 млн 834 тис. грн було виділено з бюджету Львівської області у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025. Партнером у реалізації проєкту на умовах співфінансування стала Мостиська міська рада.

Відкриття модернізованого спортивного простору відбулося у неділю, 3 липня, за участі керівництва області, депутатів обласної та районної рад, мешканців та гостей громади. Депутат Львівської обласної ради Євген Буба розповів, що на території  комплексу було відбудовано бігові доріжки та, відповідно до європейських стандартів, розширено площу спортивного поля.

«Тепер на стадіоні «Карпати» можна достойно проводити міжнародні змагання. Впродовж 2021 року було завершено основні будівельні роботи. Крім великого поля для занять футболом  тут облаштовано й волейбольний майданчик. Традиційно до Мостиськ на міні змагання приїжджають польські спортсмени. То ж на новому стадіоні нашим та іноземним командам буде комфортніше тренуватися, займатися. Якісна спортивна інфраструктура сприятиме залученню до спорту української молоді», - зазначив Євген Буба.     

Довідково: загалом у 2021 році з обласного бюджету на облаштування майданчиків та модернізацію спортивних споруд скеровано 35  мільйонів 874 тис. грн. За ці кошти облаштовано 24 об’єкти спортивної інфраструктури, з яких: 16 майданчиків зі штучним покриттям, 5 майданчиків з наливним покриттям та модернізовано три стадіони у містах Стрий,  Сокаль,  Мостиська. Крім того, в рамках обласної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021-2025 облаштовано 20 окремих локацій - комфортних та функціональних «Активних парків» з тренажерним обладнанням.