Вихованці Школи вищої спортивної майстерності у червні здобули 15 медалей та 3 олімпійські ліцензії

Вихованці Школи вищої спортивної майстерності у червні здобули 15 медалей та 3 олімпійські ліцензії

02.07.2024

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Школа вищої спортивної майстерності» підбили підсумки спортивного червня. Вихованці школи взяли участь у 13 міжнародних змаганнях та здобули 15 медалей.

У червні на міжнародних змаганнях львівські спортсмени вибороли 3 олімпійські ліцензії. Ще двоє спортсменів вибороли право виступати на Олімпіаді у Парижі за результатами всеукраїнських змагань.

Минулого місяця чемпіонами Європи стали: Олександр Зайцев з веслування на байдарках і каное, Анна Максименко та Аліна Дмитрук з фехтування U23.

Олександр Зайцев також здобув золоту та бронзові медалі на етапі Кубка світу.

Срібними призерами чемпіонату Європи з легкої атлетики став Владислав Лавський, а з вільної боротьби – Манола Скобельська.

Легкоатлети Владислав Лавський та Мар`яна Шостак перемогли на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з легкої атлетики.

Єва Сорока здобула срібну медаль на етапі Кубка Європи з тріатлону.

Втретє поспіль путівку на Олімпіаду – 2024 виборола лучниця Вероніка Марченко.

«Нагадаємо, у лучників змагальний сезон стартував з серії вдалих виступів на міжнародних турнірах. Статистику поповнили перемогами та рекордами. Золоті медалі Вероніка Марченко та Дзвенислава Черник здобули у командних змаганнях на міжнародному рейтинговому турнірі «Veronica`s cup2024». Тут же дівчата встановили рекорд України у команді – 1990 очок, який тримався 14 років. А Дзвенислава поповнила скарбничку ще двома «бронзами».На кваліфікаційному міжнародному турнірі лучниця Вероніка Марченко продовжила успішно виступати. Результат – путівка на Олімпіаду та бронзова медаль в особистих змаганнях», – повідомили у Школі вищої спортивної майстерності.

Вдалими були виступи львівських спортсменок і на всеукраїнських змаганнях, які відкрили їм шлях до Олімпіади. Юлія Бірюкова перемогла на чемпіонаті України з велоспорту і поповнила лави спортсменів, які візьмуть участь в Олімпійських іграх.

Мар'яна Шостак стала чемпіонкою України з легкої атлетики й також потрапила до переліку учасників Олімпійських ігор – 2024.