Юрій Холод зустрівся із Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні

Юрій Холод зустрівся із Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні

15.07.2024

Питання міжрегіональної співпраці, реалізацію спільних проєктів та залучення грантових коштів йшлося сьогодні, 15 липня, під час зустрічі в.о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода та заступниці начальника військової адміністрації Христини Замули із Надзвичайним та Повноважним Послом Словацької Республіки в Україні Павелом Віздалом.

Як наголосив Павел Віздал, Словаччина зацікавлена у розвитку економічних відносин, реалізації спільних проєктів в галузі культури, між вищими навчальними закладами, підтримці грантових ініціатив та бізнес-співробітництві.

Зі свого боку в.о.голови Львівської обласної ради Юрій Холод  подякував пану Послу за його працю для розвитку співпраці між країнами та регіонами. 

Також йшлося про перспективи реалізації проєкту будівництва залізничного сполучення Київ - Кошице, можливість навчальних візитів до ЄС, оздоровлення дітей українських захисників та загиблих Героїв.  

Окрім того, Юрій Холод запросив пана Посла ознайомитися з роботою Superhumans Center, який надає допомогу з реабілітації та протезування постраждалим у російсько-українській війні воїнам.
«Політичні ситуації змінюються, але всі ми зацікавлені у подальшому розвитку економічних, освітніх, наукових і культурних зв’язків між нашими народами», - наголосив Юрій Холод.

Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні запросив керівництво області відвідати бізнес-форум у Кошице, який запланований на вересень 2024 року.