Обласна рада готує низку ключових звернень до центральних органів влади, – Юрій Холод

Обласна рада готує низку ключових звернень до центральних органів влади, – Юрій Холод

05.03.2021

На сесію Львівської обласної ради, яка відбудеться 16 березня, напрацьовують низку важливих звернень до центральних органів влади, зокрема щодо дефіциту освітньої субвенції і неправомірних дій ГУ Держгеокадастру у Львівській області.

Про це розповів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод сьогодні, 5 березня, під час zoom-наради з головами ОТГ Яворівського, Червоноградського, Золочівського районів.

«Ці звернення є реакцією обласної ради на озвучені головами громад проблеми. Відтак плануємо 16 березня на сесії прийняти звернення до Кабінету Міністрів України, Прем'єр-міністра України, Верховної Ради України про необхідність корегування розподілу освітньої субвенції.

Також про ситуацію з освітньою субвенцією ми поінформували народних депутатів під час недавньої зустрічі. І цього тижня вони вже опрацьовують це питання спільно з Комітетом Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, а також Міністерством освіти і науки», - наголосив Юрій Холод.

Крім того, заступник голови облради повідомив, що 4 березня відбулося спільне засідання трьох профільних депутатських комісій обласної ради, які вирішили підготувати проєкт звернення Львівської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо неправомірних дій обласного управління Держгеокадастру через зволікання в проведенні інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.