25 травня – Всесвітній день щитоподібної залози

25 травня – Всесвітній день щитоподібної залози

25.05.2021

Сьогодні, 25 травня, – Всесвітній день щитоподібної залози (World Thyroid Day). В Україні за останні кілька років кількість захворювань щитовидної залози збільшилась у п’ять разів. Показник залежить від зовнішнього середовища, йодного дефіциту, способу життя, стресу, харчування, супутніх захворювань.

Вузлові утворення виявляються у 30% дорослих осіб, дифузний зоб – у 10-30%. У жінок проблеми із гормонами щитовидної залози виникають вдесятеро частіше, ніж у чоловіків.

Як наголошують у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня», при підозрі у себе проблем чи появі перших змін функції щитоподібної залози необхідно звернутися за кваліфікованою медичною допомогою, пройти фахове обстеження і, в разі необхідності, лікування.

Звертатися за професійною допомогою можна до Львівської обласної клінічної лікарні, Львівської обласної консультативної поліклініки, хірургічного відділення №3 Львівської обласної клінічної лікарні.

Телефони для довідок: 067-373-63-42, 032-275-55-11, 032-276-98-12.

Довідково:

Щитоподібна залоза – маленький 25-30-грамовий орган, що розташований на шиї та за формою нагадує метелика. Щитовидна залоза – ендокринний орган, котрий виробляє гормони тироксин, трийодтиронін та кальцитонін. Ці гормони потрібні для нормального функціонування практично всіх органів та систем організму.