Bosch у Краковці відзначає 20-ліття

Bosch у Краковці відзначає 20-ліття

03.11.2023

Сьогодні, 3 листопада, на Львівщині своє 20-річчя від часу заснування відзначає дочірнє підприємство групи компанії Bosch – “Роберт Бош Продакшн Україна”. Завод у смт. Краковець спеціалізується на відновленні автомобільних стартерів.

Директор Олександр Раткевич провів екскурсію потужностями підприємства. “Навіть сьогодні наше портфоліо розширилося. Тепер ми робимо майже 800 моделей стартерів. За рік ми виробляємо понад 300 тисяч стартерів, на коробці яких написано “Made in Ukraine”, – розповів Олександр Раткевич. – Декілька років тому за показниками продуктивності і якості продукції ми обігнали європейські заводи, які раніше ставили нам в приклад. З роками ми показали, що є повноцінними партнерами європейців. З нами радяться, питають нашої думки, з нами постійно на зв'язку. Це є важлива місія з промоції нашої держави”.

Українські спеціалісти постійно вдосконалюють виробничу лінію у Краківці. Подати ідею з покращення виробництва може кожен працівник. Це дозволяє заводу успішно конкурувати з іноземними виробниками. Уже складені плани з вдосконалення виробництва на 2024 рік.

Попри успіхи, завод двічі вимушено зупиняв виробництво. У 2005 році перерва була спричинена скасуванням пільг для спеціальної економічної зони "Яворів". Тоді підприємство вже готували до перенесення за межі України. Проте великими труднощами вдалося переконати інвестора залишитися в Україні. В лютому 2022 у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії роботу заводу було зупинено вдруге. Згодом, декількома тижнями пізніше, завдяки узгодженням протоколів безпеки із інвестором, завод поступово відновив роботу.

Від імені Львівської обласної ради заступник голови облради Юрій Холод привітав колектив з ювілеєм та подякував інвесторам за присутність в Україні попри складну воєнну ситуацію.

“Завдяки Збройним Силам України цей завод і вся Україна працює. Хочу подякувати інвесторам, які 20 років працюють в Україні. Велика подяка кожному, хто залишився і працює. Цей бізнес став рідним для громади, тут працюють місцеві мешканці, сплачують податки, багато всього за цей час зроблено разом. Бажаю всім нам перемоги, а нашим підприємствам в області стійкості, успіхів та процвітання”, – зазначив Юрій Холод.

Завод Bosch у Краківці займається регенерацією автомобільних стартерів до легкових, вантажних автомобілів, сільськогосподарської техніки тощо. Річний план виробництва у 2023 році – 310 тис. шт. У 2022 попри перебої з електропостачанням році на заводі випустили рекордну партію продукції – 314 тис. шт. В серпні 2023 року на підприємстві було виготовлено ювілейний, 4-мільйонний стартер.

На підприємстві працює 161 працівник. Працівники підприємства служать в ЗСУ і волонтерять: купують автомобілі на потреби ЗСУ, прилади нічного бачення, генератори, акумулятори, інструменти, одяг і взуття.