Будинок воїна запрошує на показ фільму «Додому»

Будинок воїна запрошує на показ фільму «Додому»

29.02.2024

Завтра, 1 березня, у львівському Будинку воїна відбудеться показ фільму «Додому», знятого українським режисером кримськотатарського походження Наріманом Алієвим.

Художня стрічка розповідає про наслідки анексії Криму росією у 2014 році. У кримського татарина Мустафи помирає його первісток, Назім. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Стрічка «Додому» отримала Гран-прі Одеського кінофестивалю, а також визнана кращим іноземним фільмом 7-го Міжнародного Босфорського кінофестивалю у Стамбулі.

Фільм займає 59-60-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. Фільмопоказ присвячено ювілею кримськотатарської державності.

Зібрані під час заходу кошти Міжнародний благодійний фонд національного добробуту Криму передасть для підтримки Сил оборони України та для гуманітарної допомоги населенню на прифронтових та тимчасово окупованих територіях.

Захід організовують молодіжна організація QIRIM Echoes, департамент освіти і науки Львівської ОДА. Після показу відбудеться аукціон кримських солодощів від Halal-кафе «Кримський Дворик».

Початок заходу о 16:00 годині. Адреса м. Львів, вул. Тараса Бобанича «Хаммера», 1а.