День Героїв: на Личаківському кладовищі віддали шану борцям за Україну

День Героїв: на Личаківському кладовищі віддали шану борцям за Україну

23.05.2021

Сьогодні, 23 травня, з нагоди Дня Героїв представники влади, народні депутати України, ветерани АТО (ООС), родини Героїв Небесної Сотні та громадськість вшанували пам'ять загиблих Героїв на Личаківському кладовищі.

На полях почесних поховань №№67, 76 присутні поклали квіти до могил Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО (ООС), запаливши лампадки пам’яті.

«Війна на сході країни змусила нас вчергове задуматися, наскільки важливим є життя кожного з нас, наскільки важливо бути в душі і в серці українцем, наскільки важливо боронити свою рідну землю.

У День Героїв ми віддаємо шану Воїнам, які загинули за Україну, і вшановуємо Захисників, які є зараз із нами.

Вірю, новітня історія – це остання трагічна сторінка історії України. Попереду – успішне майбутнє нашої держави.

Слава Україні! Слава Героям України!», - сказала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Вшановуючи пам'ять Новітніх Героїв, оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виконав Державний Гімн України, а священнослужителі провели екуменічну панахиду за загиблими Героями.

Довідково:

День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення. Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня.

Історія відзначення Свята Героїв сягає 1941 року, коли на Другому великому зборі Організації українських націоналістів було встановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв.