Депутати Львівської обласної ради заслухали інформацію про стан виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина»

Депутати Львівської обласної ради заслухали інформацію про стан виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина»

27.02.2024

У 2023 році у межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина» закуплено квадрокоптери, дрони, безпілотні авіаційні комплекси, засоби радіоелектронного захисту та протидії дронам, тактичне обладнання для роботи мобільних вогневих груп, військові прожектори, тепловізори та інше.

Про це під час сесійного засідання повідомив заступник директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Віктор Іваніцький.

«Також проведено реконструкцію складу паливно-мастильних матеріалів, відремонтовано приміщення у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, закуплено запчастини для ремонту озброєння, автомобілів та спеціальної техніки, придбано навчальне обладнання для підготовки особового складу, відновлено об’єкти після ракетних ударів.

У першу чергу, фінансуємо бойові підрозділи, сформовані на теренах Львівщини, і які виконують бойові завдання, а також ті, що постраждали від ракетних ударів.

Загалом минулого року на програму «Безпечна Львівщина» було передбачено 363 млн грн, програма виконана на 90%», - розповів Віктор Іваніцький.

За повідомленням Львівської ОВА, з початку 2024 року в межах програми «Безпечна Львівщина» профінансовано запити військових частин на 41 млн грн, а цього тижня з обласного бюджету на підтримку Сил оборони скерують ще понад 47 млн грн. Із цієї суми понад 4,5 млн грн – на обладнання для мобільних вогневих груп нашої області. Також 4,5 млн грн підуть на ремонт поліклініки Військово-медичного клінічного центру Західного регіону - м. Львів.

«Саме у межах «Безпечної Львівщини» для військових частин за кошти обласного бюджету закуповуємо необхідні речі для ведення бойових дій проти військ рф. Заявки від військових формувань надходять регулярно, їх спочатку розглядає комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, а потім робоча група з питань фінансування підрозділів оборони при Львівській ОВА», - пояснив голова профільної депутатської комісії Назарій Сумало.

На 2024 рік станом на сьогодні на програму «Безпечна Львівщина» закладено 400 млн грн.

У подальшому інформацію про виконання програми «Безпечна Львівщина» депутати планують заслуховувати на кожному пленарному засіданні сесії обласної ради.