Ірина Гримак провела зум-нараду з головами громад Львівського району

Ірина Гримак провела зум-нараду з головами громад Львівського району

21.04.2021

Сьогодні, 21 квітня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак під час зум-наради з головами громад Львівського району наголосила на кількох основних акцентах.

Зокрема, вона поінформувала очільників територій про те, що на сесії 13 квітня депутати обласної ради затвердили переліки об’єктів соціально-економічного розвитку. Відтак громади матимуть можливість за кошти обласного бюджету реалізувати ряд проєктів на своїх територіях.

«Звертаюся до очільників ТГ , активно включайтеся в роботу. На рівні депутатського корпусу є домовленість, що за результатами I півріччя ми переглянемо стан реалізації проєктів і у випадку, якщо на той час громади не приступлять до виконання робіт, буде прийнято рішення про те, що проєкти можуть бути переглянуті, а кошти перерозподілено», - зазначила Ірина Гримак.

Також голова облради поінформувала про те, що профільний відділ зараз підбиває підсумки конкурсу проєктів місцевих ініціатив. За її словами, найближчим часом збереться Конкурсна рада, на якій уже затвердять потенційних переможців, відтак територіальні громади матимуть приблизно місяць на виділення коштів з місцевих бюджетів для співфінансування своїх проєктів.

«По другому напрямку Комплексної програми регіонального розвитку у нас не така велика активність, однак є ще час до 26 квітня підготувати і подати свої проєкти регіонального розвитку. Напрям новий, але ми сподіваємося на активність наших громад щодо розвитку їх територій», - наголосила вона.

Окрім того, під час зум-наради торкнулися питання стану захворюваності на коронавірус в області.

«Незважаючи на те, що ситуація дещо стабілізувалася, не маємо права розслаблятися, тому потрібно чітко дотримуватися карантинних заходів.

Керівники ТГ разом із духовенством мають поінформували на своїх територіях людей про поведінку під час святкування Вербної неділі, Великодня, посвячення пасок та відвідування храмів.

Дотримання елементарних правил – збереже не одне життя!» - наголосила Ірина Гримак.