КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЇ ПРОПОНУЄ НА РОЗГЛЯД СЕСІЇ НИЗКУ ЗВЕРНЕНЬ

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЕКОЛОГІЇ ПРОПОНУЄ НА РОЗГЛЯД СЕСІЇ НИЗКУ ЗВЕРНЕНЬ

18.09.2018


17.09.2018

Сьогодні, 17 вересня, відбулося засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації, під час якого депутати ухвалили рішення про винесення низки звернень до вищих органів влади з актуальних профільних питань.

Так, постійна комісія ухвалила винести на розгляд сесії звернення:

-до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністерства оборони України, Голови Ради національної безпеки і оборони України про переведення військових лісгоспів та військового лісництва, що здійснюють господарську діяльність на території Львівської області, у підпорядкування державному підприємству «Львівський військовий лісокомбінат».

- до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо внесення змін до Податкового кодексу України в частині оподаткування лісових земель земельним податком.

- до органів місцевого самоврядування щодо встановлення ставок земельного податку на лісові землі.

- до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо фінансування компенсаційних виплат з Державного бюджету України для громадян, які проживають та працюють у районі розташування пункту радіоактивних відходів Державного спеціалізованого підприємства «Львівський державний міжобласний спеціальний комбінат».

- до Кабінету Міністрів України про підтримку Харківської обласної ради щодо раціонального використання й охорони земель під полезахисними лісосмугами.

Також комісія заслухала і погодила зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки в частині уточнення назв Переліку природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2018 році.