Майбутнє України – за спроможними громадами, - Володимир Гірняк

Майбутнє України – за спроможними громадами, - Володимир Гірняк

12.10.2018


12.10.2018

У п'ятницю, 12 жовтня, у Давидові (Пустомитівський район) стартував "Форум громад", участь у якому взяли представники об’єднаних територіальних громад Львівщини та інших областей України, представники влади, політики, експерти, науковці.

На форумі, зокрема, порушать питання розвитку об’єднаних територіальних громад Львівщини, стану та розвитку соціальної та культурної сфери в громадах. Також представники громад на заході зможуть поділитися власним досвідом з тих чи інших важливих питань розвитку своїх ОТГ і познайомитися з успіхами своїх колег.

«Майбутнє України – за спроможними громадами. Сьогодні на форумі зібралися лідери ОТГ та експерти із питань децентралізації з різних областей України, аби обмінятись досвідом, поділитися проблемами та успіхами. Це дуже важливо, особливо, в нинішніх умовах, коли на носі новий бюджетний рік і є нагода підбити підсумки року, що минає. Безумовно, є чимало претензій до механізму децентралізації, як от надати більше повноважень на місця та можливостей для реалізації локальних задумів. Проте святі горшків не ліплять - упевнений, поступово цей процес буде вдосконалено. Процес адміністративної реформи не можна сповільнювати чи зупиняти», - зазначив під час виступу заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.