Марина Порошенко закликала жінок України своєчасно проходити профілактичні медичні огляди

Марина Порошенко закликала жінок України своєчасно проходити профілактичні медичні огляди

23.02.2019

Дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Львівську область із робочою поїздкою. Перша леді ознайомилася з результатами проекту «Онкопревенція і сучасні протипухлинні технології», який реалізується на Львівщині у співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Світового Банку. Фінансування проекту становить 10 млн доларів США.

За статистикою у 2018 році у Львівській області виявлено понад 8,8 тисяч випадків онкологічних захворювань. Відповідно, основна мета ініціативи – зниження смертності жінок від онкологічних хвороб шляхом створення моделі ранньої діагностики та впровадження сучасних методик лікування.

У рамках проекту було створено п’ять міжрайонних скринінгових центрів та два експертних центри. Завдяки скринінгу вдалося досягти покращення діагностики у ранній стадії раку грудної залози – до 30% та шийки матки – до 75%.

Обговорюючи актуальність попередження раку, Марина Порошенко звернулася до жінок України з закликом своєчасного проходження профілактичних медичних оглядів.

Також у ході візиту на Львівщину дружина Президента відкрила Червоноградський інклюзивно-ресурсний центр, який створений за проектом Фонду Порошенка.

Центр відкрито для забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки дитини та забезпечення системного кваліфікованого супроводу учнів протягом всього періоду навчання. Для проведення роботи в ІРЦ обладнано кабінети вчителя-логопеда, вчителя-дефектолога, практичного психолога та кабінет лікувальної фізкультури.

На сьогодні у Львівській області 542 дитини з особливими освітніми потребами навчається у 247 закладах загальної середньої освіти. Для ефективної адаптації «особливих» учнів у школах області працює 25 ресурсних кімнат та функціонує 26 Інклюзивно-ресурсних центрів.