На Львівщині профільний комітет Верховної Ради обговорює вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві

На Львівщині профільний комітет Верховної Ради обговорює вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві

15.10.2023

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування сьогодні,15 жовтня, у м. Яворів проводить «круглий стіл» на тему: «Особливості правового регулювання вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві».

Участь у засіданні бере в.о. керуючого справами Ярослав Гасяк.

«Львівщина, безперечно, є прикладом якісної організації міжтериторіального та транскордонного співробітництва, зокрема і завдяки Львівській обласній раді, яка завжди підтримувала цю практику. Наприклад, у травні обласна рада підписала угоду про приєднання до мережі регіонів Тримор’я.

Крім того, громади Львівщини мають чимало успішних кейсів співпраці із закордонними партнерами.

Дякую народним депутатам за ініціативу і реєстрацію проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення участі місцевого самоврядування у міжтериторіальному та транскордонному співробітництві.

Будемо продовжувати спільно працювати над удосконаленням законодавства в напрямку міжнародного співробітництва задля розвитку територіальних громад України, зокрема Львівщини.

Від імені Львівської обласної ради вітаю гостей на Львівщині», - зауважив Ярослав Гасяк.

Під час «круглого столу» обговорюють:

- стан та перспективи розвитку транскордонного та міжтериторіального співробітництва, у тому числі з суміжними територіальними громадами;

- проблемні питання участі органів місцевого самоврядування у проектах і програмах транскордонного та міжтериторіального співробітництва;

- шляхи удосконалення чинного законодавства у цій галузі.

Участь у заході беруть народні депутати України, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, вітчизняні і міжнародні організації, експерти.

«Круглий стіл» проводиться за сприяння та підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).