На Львівщині створять дендрологічні парки місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм»

На Львівщині створять дендрологічні парки місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм»

13.03.2019

Сьогодні, 12 березня, депутатський корпус Львівської обласної ради підтримав проект рвшення про створення дендрологічних парків місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм».

З ініціативою щодо створення дендрологічних парків місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм» виступило ДП «Жовківське лісове господарство». 

Клопотання погоджено департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації та забезпечено розробку проектів створення таких об’єктів природно-заповідного фонду.
Дендрологічні парки місцевого значення розташовані на території ДП «Жовківське лісове господарство»: 

- «В’язівський» - кв. 10 вид. 19 В’язівського лісництва орієнтовною площею 1,0 га; 

- «Під Гараєм» - кв. 76 вид. 5 В’язівського лісництва орієнтовною площею 2,1 га.

Погодження створення дендрологічних парків надало ДП «Жовківське лісове господарство».

Дендрологічні парки місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм» створюються з метою збереження і вивчення у спеціально створених умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання.

Дендрологічні парки місцевого значення «В’язівський» та «Під Гараєм» розміщені на межі природних областей Розточчя та заболоченої рівнини Малого Полісся, поруч з якою проходить Головний європейський вододіл.

При проведенні інвентариризаційних досліджень виявлено, що на території проектованого дендрологічного парку «В’язівський» зростає близько 167 видів деревних рослин (природний ареал поширення Карпати, Середня і Північна Америка, Центральна та Південна Японія), а місцевість дендрологічного парку «Під Гараєм» налічує близько 93 видів (природний ареал поширення Карпати, Північна Америка, Китай, Південна Європа).