Олександр Ганущин зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелом Ліоном

Олександр Ганущин зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелом Ліоном

01.11.2018

 

01.11.2018

 

Сьогодні, 1 листопада, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин обговорив потенційні напрями співробітництва з Надзвичайним та Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелом Ліоном, який розпочав свою каденцію з відвідин саме нашої області.

Олександр Ганущин, вітаючи гостя на Львівщині, окреслив шляхи розвитку області, зокрема зупинився на економічних досягненнях регіону, розповів про ІТ-індустрію, агропромисловий комплекс.

«Львівська галузь бізнесу, пов’язана з ІТ, почувається на українському ринку однозначно дуже впевнено. Аграрна галузь також становить великий інтерес для Львівщини. Наприклад, переробна промисловість, пов’язана з фруктами, одна з найрозвиненіших в Україні. І вона завойовує не тільки європейський, а й уже китайський ринок. Усе починається з економіки, тому для нас є важливими будь-які точки росту і налагодження співпраці з бізнесом Держави Ізраїль», - сказав голова облрада.

У свою чергу Джоел Ліон повідомив, що ізраїльські спеціалісти активно проводять по Україні курси щодо ведення сільського господарства по всіх напрямках. «Готові ділитися з Львівщиною досвідом розвитку фермерства, зокрема застосування ізраїльської технології зрошування», - запропонував пан Посол.

Крім того, Олександр Ганущин розповів про діяльність Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, зокрема про Міжнародний центр миротворчості та безпеки.

Також сторони обговорили можливість продовження проекту фізичної та психологічної реабілітації ветеранів ООС (АТО) ізраїльськими топ-фахівцями. «Дуже дякую Вам за цю роботу. Для нас це є надзвичайно важливим», - наголосив очільник облради.

Наприкінці зустрічі Олександр Ганущин поділився планами щодо відкриття на Львівщині музею синагог під відкритим небом.