Освітяни обговорили проблеми виховання дітей на обласному форумі «Стоп булінг»

Освітяни обговорили проблеми виховання дітей на обласному форумі «Стоп булінг»

24.09.2021

«Стоп булінг» - другий обласний форум освітян і психологів під такою назвою відбувся у п’ятницю 24 вересня у Пасіках Зубрицьких Давидівської громади.

Щороку у вересні в нашій країні проходить «Тиждень протидії булінгу». За даними МВС, в Україні 8 із 10 дітей рано чи пізно стають жертвами шкільного цькування.  

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод нагадав учасникам заходу, що з 2019 року в Україні булінг кваліфікований як адміністративне правопорушення. На розгляді в судах  сотні справ, які стосуються цього явища.  

«На жаль, кожен із нас має свої історії про булінг. Проблема загальносвітова і комплексна, адже потребує змін у розумінні й підході до освітніх процесів не тільки в дітей, а й дорослих. І саме ми, дорослі, відповідаємо за ситуацію, яка є в школах, інтернатах та інших закладах освіти», - наголосив Юрій Холод.

 За його словами, викорінювати це масове явище мають допомогти широкі інформаційні кампанії на всіх рівнях, психологи у школах, протибулінгові програми, гарячі лінії, активна робота служб у справах дітей у громадах, а головне - вдосконалення законодавчих норм.  

У цьогорічному форумі взяли участь близько 120 спеціалістів із різних сфер:  психологи, юристи, правоохоронці, працівники соціальної сфери.

Як зазначив депутат Львівської обласної ради Тарас Подвірний, форум потрібен для того, щоб винести проблему булінгу на якісно новий рівень обговорення.  

  «Важливо сприяти обміну досвідом виховної роботи з дітьми, а також навчитися запобігати випадкам цькування серед дітей у школах, важливо популяризувати взаємини дружби, підтримки та взаємодопомоги»,- пояснив депутат.