"Полковник Євген Коновалець: портрет на тлі епохи": львівські та литовські ліцеїсти провели онлайн конференцію

"Полковник Євген Коновалець: портрет на тлі епохи": львівські та литовські ліцеїсти провели  онлайн конференцію

21.05.2021

У Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут 20 травня відбулася міжнародна онлайн-конференція "Полковник Євген Коновалець: портрет на тлі епохи". Проєкт реалізований у співпраці з Кадетським ліцеєм імені генерала Повіласа Плехавічюса міста Каунас. Львівські ліцеїсти розповіли учасникам заходу про власні результати роботи у спільному українсько-литовському проєкті #EK_UA_LT з підготовки інтерактивних карт-розповідей про життя видатного українця.

"Робота над цим проєктом вимагає від наших учнів значної дослідницької роботи на перетині історії, географії та інших суспільних наук, а також спонукає вчитися формулювати свої думки та розповідати історії, а для цього – удосконалювати знання української мови та більш активно вивчати іноземні мови, зокрема литовську та англійську"- зазначають викладачі комунального закладу освіти Львівської обласної ради.

Голова постійної депутатської комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета подякував за співпрацю представникам педагогічних колективів обох закладів, які готують майбутніх захисників своїх країн.

"Молоді ліцеїсти й кадети зі Львова і Каунаса мають можливість спілкуватись, вивчати історію та разом співпрацювати. Євген Коновалець – видатний лідер української національно-визвольної боротьби, який в еміграції отримав литовське громадянство, засновник та голова ОУН. Приємно, що меморандум про співпрацю між Львівською обласною радою та міською радою Каунаса підписаний ще у 2014 році, наповнюється реальним змістом і одним з основних пунктів є співпраця між освітніми закладами, між молоддю, та власне, сама військова співпраця", - наголосив Святослав Шеремета у своєму повідомленні у соцмережі.

Нагадаємо, цього року в Україні відзначають 130-річчя з дня народження Євгена Коновальця.

16 лютого депутати Львівської обласної ради проголосували за проголошення 2021 року на Львівщині – Роком Євгена Коновальця.

Євген Коновалець – військовий і політичний діяч, полковник Армії УНР, комендант УВО, голова Проводу українських націоналістів, перший голова ОУН.