Профільна комісія погодила створення парку відпочинку «Здоров’я» у Золочеві

Профільна комісія погодила створення парку відпочинку «Здоров’я» у  Золочеві

21.04.2021

Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації сьогодні, 21 квітня, погодила створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Міський парк відпочинку «Здоров’я» у м. Золочеві на площі 23,44 га.

Заповідний об’єкт оголошується з метою збереження парку відпочинку, який сформовано у середині ХХ ст. у заплаві річки Млинівка. У південній частині парку розташований став із островом. Водойма є важливою екосистемою для проживання водно-болотних птахів, зокрема для їх зимівлі.

На території виявлено зростання 49 видів та форм деревно-чагарникової рослинності. Також під наметом листяних дерев виявлено місцезростання виду, включеного до червоної книги України – булатки великоквіткової.

Дослідження та наукове обґрунтування підготовлено фахівцями національного природного парку «Північне Поділля».

Також комісія підтримала зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» у м. Львові з 35,66 га до 47,19 га. Дослідження, обґрунтування та експертний висновок підготовлено науковцями Інституту екології Карпат НАН України і Національного університету «Львівська політехніка».