У Львівській філармонії музикували з нагоди 85-річчя заснування Львівського державного музичного ліцею імені Соломії Крушельницької

У Львівській філармонії музикували з нагоди 85-річчя заснування Львівського державного музичного ліцею імені Соломії Крушельницької

11.06.2024

Гала-концерт учнів Львівського державного музичного ліцею імені Соломії Крушельницької з нагоди 85-річчя заснування навчального закладу відбувся 10 червня у КЗ ЛОР «Львівська національна філармонія ім. Мирослава Скорика».

Участь у святковому заході взяли представники Міністерства культури та інформаційної політики України, обласна і міська влада, керівники музичних закладів України, іноземні гості.

Виконавчу майстерність, набуту під час навчання, продемонстрували учні ліцею з 2 по 11 клас. На філармонійній сцені звучали скрипка, акордеон, арфа, фортепіано, віолончель, саксофон, флейта, бандура, хоровий спів і виступи солістів.

Відповідальним і почесним для майбутніх професіоналів став виступ на одній сцені у супроводі Академічного камерного оркестру «Львівські віртуози» під диригуванням Тараса Вергуна. У виконанні юних ліцеївстів прозвучали знамениті шедеври Дворжака, Баха, Вівальді і Паганіні.

«Низький уклін тим педагогам, що виховали чудових музикантів, які прославляють наш ліцей у світі. Навіть зараз, коли наша батьківщина захищає своє існування у жорстокій війні з росією, учні та випускники ліцею примножують славу ліцею, незмінно отримуючи щире захоплення і визнання високого рівня фахової підготовки. Очевидно, що таємниця успіху наших учнів має багато складових, серед яких високий професіоналізм викладачів-педагогів, концертмейстерів, керівників колективів, а також адміністрації ліцею», – сказав директор Львівського державного музичного ліцею імені Соломії Крушельницької Лев Закопець.

З нагоди ювілею викладачі музичного ліцею отримали почесні відзнаки Львівської обласної ради.

«Мистецтво і війна – це поняття, які начебто не мали б поєднуватися. Але під час війни документальний фільм «20 днів у Маріуполі» сколихнув увесь світ жорстокими фактами. Український гурт Kalush Orchestra здобув перемогу на Євробаченні й зі сцени зміг донести усьому світу тезу про необхідність звільнити з полону захисників «Азовсталі».

Музика, особливо класична, є вічною. Від імені керівника і депутатів Львівської обласної ради вітаю вас з ювілеєм. Чудово, що великий колектив продовжує традиції, започатковані Миколою Лисенком і Василем Барвінським, виховуючи прекрасні таланти, які знають у всьому світі. Дякую керівництву і викладачам ліцею, які невтомною працею опікуються молодими талантами», – сказав в.о. керуючого справами Львівської обласної ради, депутат Ярослав Гасяк.