У Львівському історичному музеї запрацювала фотовиставка про культуру, історію та природні багатства Індонезії

У Львівському історичному музеї запрацювала фотовиставка про культуру, історію та природні багатства Індонезії

11.06.2024

Виставка фоторобіт, присвячена історії, культурі, природі й сучасному розвитку Республіки Індонезія, запрацювала сьогодні, 11 червня, в комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський історичний музей».

Присвячена виставка 32-й річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Індонезією.

Участь у відкритті виставки взяли представники іноземних посольств, почесні консули, народні депутати України, влада, керівництво і депутати Львівської обласної ради.

Під час відкриття індонезійці презентували експозицію розписаних вручну, у техніці батик, тканин. Гурт The Nodins виконав низку пісень мовами народів Індонезії, доповнивши виступ українськими піснями.

Відкрив виставку Надзвичайний та Повноважний Посол Індонезії в Україні Аріф Мухаммед Басалама, який подякував Львівському історичному музею за сприяння в організації заходу.

«Завдяки цій виставці ми можемо побувати у різних куточках Індонезії, від заходу до сходу. На фотографіях можна побачити, як люди різних традицій культур і релігій зберігають гармонію. Ми хочемо продемонструвати різноманіття культури Індонезії. Цей захід також символізує дружбу між Індонезією та Україною, яка започаткована у 1992 році», – сказав Аріф Мухаммед Басалама.

Надзвичайний та Повноважний Посол Індонезії в Україні також провів екскурсію новою експозицією.

«Культура це також сильна зброя, яка веде бій за власну ідентичність. Ми бачимо як Україна через культуру, традиції й звичаї, намагається розвиватися в цілому світі. Ми активно популяризуємо себе у світі. Зазвичай, ми співпрацюємо з країнами Європи, США, Канадою і країнами, де є велика українська діаспора. Організація цієї виставки для нас є новим досвідом. Це нові друзі, які відкривають нові перспективи», – сказав директор музею Роман Чмелик

Індонезійську делегацію і гостей виставки привітав в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Індонезія вкотре демонструє підтримку українському народові й нашій державі. Запрошую львів'ян і гостей міста познайомитися ближче з культурою Індонезії. Пропоную продовжити культурну співпрацю Індонезії з Львівським історичним музеєм. Сподіваюся незабаром в Індонезії запрацює українська виставка, яка розповість нашим партнерам про культурну та історичну спадщину України», – зазначив Юрій Холод.