У Львівському палаці мистецтв день народження Кобзаря відзначать по-мистецьки

У Львівському палаці мистецтв день народження Кобзаря відзначать по-мистецьки

06.03.2019

 

Щороку Львівський палац мистецтв з Народним музеєм Тараса Шевченка, який розташований на його території, святкують день народження Шевченка по-особливому. А точніше – дуже по-мистецьки.

А цього року на 205-ту річницю письменника, 15-ту річницю Музею та 5 річницю Революції Гідності Палац мистецтв дивуватиме львів'ян відмінними одна від іншої виставками та душевною атмосферою Шевченківського вечора. Загалом таких виставок буде чотири, і всіх їх відкриють одночасно о 15:00. Це той випадок, коли про Кобзаря говоритимуть і традиційно, і дещо модерно, але всюди через мову мистецтва.

Виставки, які варто відвідати:
*    Фотовиставка Йосипа Марухняка  «Господь любить свої люди, Любить, не оставить...»   
Фотоподорож місцями Тараса Григоровича та його сьогоднішнім «життям» у містах і містечках України.
*    Персональна виставка живопису Ігоря Гавришкевича «Барви душі»
Яскрава і дійсно барвиста експозиція від митця, який все життя відроджував культуру, сприяв тому фінансово та привертав увагу до львівського мистецтва.
*    Виставка з фондів Палацу і Музею «Пам’яті національного Пророка»
*    Всеукраїнська виставка-конкурс молодіжного плакату «Встане воля!»
Студенти мистецьких вузів України покажуть, яким Шевченка і його ідеї сьогодні бачать вони.
 
О 16:00 – офіційний початок Шевченківського вечора «Вогненне Слово Кобзаря», участь у якому візьмуть: народна артистка України Людмила Посікіра, студенти Львівської національної музичної академії  ім. Миколи Лисенка, студенти Національного університету ім. Івана Франка, учасники творчої студії “У Кобзаревій світлиці”, гурт хлопчиків - бандуристів “Гамалія” ЦТДЮГ, ансамбль бандуристок «Кобзарочки» Дитячої школи  мистецтв № 5, Роман Микитюк та заслужений артист України Володимир Кудовба.