У Львові урочистою ходою відсвяткували День Героїв

У Львові урочистою ходою відсвяткували День Героїв

23.05.2021

У День Героїв учасники АТО/ООС, Революції Гідності, медики Майдану, представники ветеранських, волонтерських, патріотичних, молодіжних громадських організацій та студентської молоді пройшли урочистою ходою вулицями Львова від пам’ятника Степану Бандері до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Долучилися до ходи голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, народні депутати, депутати обласної ради, зокрема Олег Дуда, Ольга Березюк, Северин Хобзей, Роман Дмитришин, Юрій Доскіч, Святослав Шеремета, Соломія Риботицька, Звенислава Мамчур.

Учасники ходи на чолі з оркестром Західного територіального управління Національної гвардії України по дорозі поклали квіти до пам’ятників Степану Бандері, Михайлу Вербицькому, отцю Маркіяну Шашкевичу, Жертвам комуністичних злочинів, а також до меморіальних таблиць Роману Шухевичу, патріарху Йосипу Сліпому, Олександру Гасину, Роману Дашкевичу і Жертвам спецслужб тоталітарних режимів.

На проспекті Свободи учасники святкувань поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку, розгорнули великий синьо-жовтий прапор та стали свідками виступу оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Довідково:

День Героїв або Свято Героїв – це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів – борців за волю України. Воно охоплює всі історичні епохи та спрямоване на патріотичне виховання молоді, вшанування українських героїв минулого та сьогодення.

Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення свята в четверту неділю травня.

Історія відзначення Свята Героїв сягає далекого 1941 року, коли на Другому Великому Зборі Організації Українських Націоналістів було постановлено щороку, 23 травня, святкувати День Героїв.