У Львові відкрився Львівський ярмарок смаку-2024

У Львові відкрився Львівський ярмарок смаку-2024

08.06.2024

Цими вихідними у Львові  вдруге триватиме Львівський ярмарок смаку–2024. Більше 50 виробників з різних регіонів України представлять свою продукцію: мед, хліб, чай, соки, сири, іншу молочну продукцію, вино, пастилу, крупи, олію, джеми, м’ясні вироби та інші товари.

Мета ярмарку - підтримка малих та середніх виробників органічних сертифікованих продуктів, сироварів та крафтових локальних виробників. 
Під час урочистого відкриття привітав пристніх в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Величезну титанічну працю вкладають фермери та виробники, які представили на сьогоднішньому ярмарку свою продукцію. Справді, коли щодня повітряні тривоги, вимкнення електроенергії, наші люди незважаючи ні на що продовжують свою справу. Дякуємо вам за те, що ви робите і показуєте, що ми боремося  і будемо далі боротися, виробляючи свою товари, адже купуючи українське - ми вкладаємо у Збройні сили України.
Дякую всім виробникам, фанатам своєї справи, організаторам цього ярмарку, закордонним партнерам і всім, хто підтримує галузь», - зазначив Юрій Холод.

Впродовж двох днів відвідувачі матимуть можливість скуштувати сири-переможці міжнародних та національних конкурсів та познайомитися з виробниками сертифікованих органічних, молочних продуктів із різних куточків України і крафтовими виробниками Львівщини, безкоштовні кулінарні та гастрономічні майстер-класи з дегустаціями, вікторини, розваги для дітей.

Ярмарок пройде під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія). Медіапартнер заходу: OrganicInfo.ua. Організатори:  Львівська ОВА, обласна рада, Львівська міська громадська організація «Екотерра», спільнота поціновувачів сиру ProCheese від Ardis Group.