У Парку на Валах презентували виставку про життєвий шлях і боротьбу Євгена Коновальця

У Парку на Валах презентували виставку про життєвий шлях і боротьбу Євгена Коновальця

14.06.2024

 

Виставковий проєкт «Євген Коновалець – Легенда Нації» презентували сьогодні, 14 червня, у львівському Парку на Валах. Виставка присвячена 133-річчю від народження засновника і першого голови Організації українських націоналістів, полковника Армії Української Народної Республіки та уродженця Львівщини Євгена Коновальця.

10 тематичних банерів присвячені документальній розповіді про дитинство, юність,  навчання Євгена Коновальця, його родину, командування Корпусом Січових Стрільців, створення УВО та ОУН, еміграцію і трагічну загибель від рук агента радянської служби зовнішньої розвідки Павла Судоплатова 23 травня 1938 р. у Роттердамі.

Презентувала виставку авторка, старший науковий співробітник комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» Оксана Яцкович. 

«Актуальність постаті Євгена Коновальця зростає у сучасних суспільно-політичних умовах, коли наша країна відстоює незалежність і територіальну цілісність.

Ознайомлення з виставкою сприяє гідному вшануванню пам'яті одного з найвидатніших синів українського народу першої половини XX ст.», – зазначила історикиня.