У перший рейс відправився потяг Рава-Руська – Варшава

У перший рейс відправився потяг Рава-Руська – Варшава

15.10.2023

Сьогодні, 15 жовтня, у свій перший рейс вирушив новий міжнародний поїзд до Варшави, маршрут якого організовано через хабову станцію Рава-Руська.⠀

До Рави-Руської пасажирів зі Львова, Івано-Франківська, Стрия, Коломиї, Калуша, Брюховичів та Жовкви везе по колії ширини 1520 мм сучасний дизель-поїзд українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink.

Про це повідомляють в АТ «Укразізниця».

На станції Рава-Руська пасажири здійснюють пересадку на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії (1435 мм) і можуть доїхати до Любліна або Варшави.

За рейс в одному напрямку обидва поїзди можуть перевезти приблизно 200 пасажирів. У пропозиції місця 1-го та 2-го класу.

«Ефективність такої логістики довів маршрут Київ – Хелм – Варшава, який має майже 100% завантаженість. Сподіваємося, що нові поїзди Львів – Рава-Руська – Варшава не будуть винятком. На рейси першого тижня цього поїзда вже продано 70% запропонованих квитків.  

Дякуємо нашим пасажирам, які обрали для подорожі цей новий маршрут. У найближчих планах міжнародний поїзд Чоп – Прага, а також працюємо над маршрутом Перемишль – Берлін», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Час у дорозі від Львова до Варшави становить 9 годин, вартість – від 1188 гривень.