Влада області обговорила з представниками фонду ЮНІСЕФ ініціативи щодо підтримки дітей на Львівщині

Влада області обговорила з представниками фонду ЮНІСЕФ ініціативи щодо підтримки дітей на Львівщині

20.05.2022

Про дитяче здоров'я, безпеку, розвиток, доступ до питної води, освіти, відпочинок і житло для сімей з дітьми з числа внутрішньо переміщених осіб говорили сьогодні під час зустрічі заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, заступник начальника ЛОВА Іван Собко та представники фонду ЮНІСЕФ.

Глобальний дитячий фонд, який охоплює 190 країн світу, в Україні працює з 1997 року. За всі роки він інвестував в нашу країну понад 130 млн доларів у реформування освіти та охорони здоров'я, а також у розв'язання проблем з питною водою. Сьогодні в Україні запущені або стартують проєкти фонду для розвитку, безпеки та освіти дітей на загальну суму 60 мільйонів доларів.

«У Львові вже запрацювали перші центри “Спільно”, де працівники фонду надають консультації, допомогу та соціальні виплати для родин з дітьми. Такі ж центри планують створити найближчим часом і в інших громадах області. У співпраці з УГКЦ "Спільно" запрацюють в Уневі, Винниках, Дулібах, Новому Роздолі, Лопатині, Брюховичах та інших містах і селах області» - зазначив за підсумками зустрічі Юрій Холод.

Заступник голови Львівської обласної ради також подякував представникам фонду за те, що від початку війни ЮНІСЕФ привіз до України сотні тонн гуманітарної допомоги для дітей та продовжує допомагати українцям.