За перші три місяці року лісівники висадили дерева на площі 330 га

За перші три місяці року лісівники висадили дерева на площі 330 га

21.04.2021

У межах Програми розвитку лісового господарства на 2017 – 2021 роки державні лісогосподарські підприємства у І кварталі висадили ліс на площі 330 га. Загалом весняний план садіння дерев – 596 га.

Про це поінформував сьогодні, 21 квітня, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

«За перші три місяці року виконання так званої «лісової програми» сягає 119% у порівняні з аналогічним періодом минулого року.

Наголошу, що зараз для лісівників – гаряча пора – час садіння лісових культур. Роботи тривають інтенсивно. Сніг у горах вже майже всюди зійшов, тому лісокультурні роботи зараз перемістилися в гірські райони області», - розповів Анатолій Дейнека.

Нагадаємо, 17 квітня у День довкілля лісівники Львівщини, керівники області, природоохоронці, волонтери та громадські активісти висадили молоді дерева у рамках акції Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом» та проєкту «Озеленення планети» спільно з ГО «Добро.Дій». Загалом цього дня в області на 25 локаціях висадили 132 тис сіянців головних лісотвірних порід.

Варто зауважити, що територіальні громади Львівщини в І кварталі отримали від державних лісогосподарських підприємств податків в сумі 30,7 млн грн.

У межах Програми лісівники вживають всіх можливих заходів для унеможливлення виникнення пожеж в лісових екосистемах. Від початку року пожеж не зафіксовано.