Завдяки турецькому проєкту у Львівському геріатричному пансіонаті реконструювали та обладнали приміщення для літніх людей

Завдяки турецькому проєкту у Львівському геріатричному пансіонаті реконструювали та обладнали приміщення для літніх людей

19.05.2021

Сьогодні, 19 травня, керуючий справами Львівської обласної ради Руслан Кандибор та голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт  зустрілися із представниками Турецького агентства зі співробітництва та координації (TİKA) та ГО «Міжнародне товариство українсько-турецької дружби», які допомогли реконструювати корпус Львівського геріатричного пансіонату. 

Як розповів координатор програми TİKA в Україні Джюнейт Есмер, у проєкт було інвестовано 12 млн грн. За ці кошти було відремонтовано приміщення, придбано медичне обладнання, техніку та меблі. 

За його словами, реконструйований корпус геріатричного пансіонату планують запустити ще цього року.

«Ми вдячні турецьким колегам за реалізацію такого важливого соціального проєкту. Переконані, мешканці геріатричного пансіонату матимуть комфортні умови перебування та відчуватимуть нашу увагу та турботу», - зазначив Руслан Кандибор.

Під час зустрічі сторони також обговорили можливість реалізації інших проєктів на території області, зокрема, які стосуються галузі медицини, обмін досвідом у проєктуванні об’єктів охорони здоров’я, надання медичної допомоги та оснащення лікарень необхідним обладнанням та технікою.

«Львівська обласна рада зацікавлена у подальшій співпраці  з агентством і найближчим часом підготує низку пропозицій, які б  можна було обговорити та спільно з турецькою стороною реалізувати в подальшому», - розповів Володимир Квурт.

Довідка:

Турецьке агентство зі співробітництва та координації (ТІКА) - це державна структура, яка відповідає за координацію та надання міжнародної технічної допомоги, співпрацює через 58 координаційних офісів із більш ніж 170 країнами світу та здійснює допомогу з метою розвитку.

За підтримки Програми TİKA в Україні цього року у Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері відбулось відкриття сенсорної кімнати для покращення надання послуг з реабілітації дітей з нервово-психічною патологією. Окрім того, в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги було проведено капітальний ремонт та умеблювання приміщень, закріплених за кафедрою сходознавства ЛНУ ім. І. Франка, які оснащено найсучаснішим мультимедійним обладнанням.