Андрій Білоус привітав учасників ювілейного X Міжнародного конгресу медсестринства

Андрій Білоус привітав учасників ювілейного X Міжнародного конгресу медсестринства

10.05.2019

Упродовж 10-11 травня у Львові триватиме ювілейний X Міжнародний конгрес медсестринства «Медсестринство – крок у майбутнє: безпечне лікарняне середовище».

Учасники конгресу визначатимуть чергові завдання медсестринського руху та обмінюватимуться досвідом із різних країн світу. Також передбачено вручення премії «Найкраща медична сестра України».

Привітати учасників заходу завітав перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус.

«Від імені Львівської обласної ради вітаю Вас на Львівщині, а також із прийдешнім професійним святом – Всесвітнім днем медичної сестри!

В усі часи професія медичної сестри вважається найгуманнішою. Ваша професія – це благородна місія, яка вимагає фаховості, терпіння, відповідальності та співпереживання.

Зауважу, що у Львівській області в закладах охорони здоров’я працює понад 23 тисячі молодших спеціалістів, у тому числі – понад 17 тисяч медсестер.

Підвищення соціальних стандартів для медпрацівників – це один з пріоритетів і місцевої влади. Щоб Ви залишалися працювати на благо рідної країни, а не шукали долі далеко від дому.

До речі, Львівська обласна рада вже має перший досвід у цьому напрямку – ми знаходимо додаткові кошти на підвищення соціальних стандартів для працівників медицини. Перших 30 млн грн уже скеровано на ці потреби. І цю практику ми будемо продовжувати.

Низький уклін за вашу невтомну працю та добрі серця! Ми цінуємо і поважаємо вашу працю!», - сказав Андрій Білоус.

Варто зауважити, що програмою проведення конгресу передбачена науково-практична частина та майстер-класи з актуальних тем галузі охорони здоров’я.

Програма заходу - тут.