КОМІСІЯ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ ПІДТРИМАЛА ІНІЦІАТИВУ ЗАСНУВАННЯ ПОЧЕСНОЇ ВІДЗНАКИ ОБЛРАДИ «100-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ ПРОГОЛОШЕННЯ ЗУНР»

КОМІСІЯ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ ПІДТРИМАЛА ІНІЦІАТИВУ ЗАСНУВАННЯ ПОЧЕСНОЇ ВІДЗНАКИ ОБЛРАДИ «100-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ ПРОГОЛОШЕННЯ ЗУНР»

11.09.2018


11.09.2018

Постійна комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації сьогодні, 11 вересня, підтримала проект рішення облради «Про Почесну відзнаку Львівської обласної ради «100-річчя від дня проголошення Західно-Української Народної Республіки».

Йдеться про ініціативу першого заступника голови Львівської обласної ради Андрія Білоуса заснувати Почесну відзнаку Львівської обласної ради «100-річчя від дня проголошення ЗУНР».

Відтак почесною відзнакою планують нагороджувати учасників національно-визвольної боротьби українського народу, а також державних, політичних, громадських діячів, науковців, іноземних громадян й активних учасників українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну.

Варто зауважити, що відповідний проект рішення включений до переліку питань, що пропонуються до розгляду на XVII черговій сесії обласної ради, яка відбудеться у вівторок, 18 вересня.

Крім того, під час засідання депутати опрацювали низку проектів звернень до вищих органів влади, які комісія пропонує на розгляд сесії обласної ради.